2013/08/07

Jirka je v nemocnici a pise denicek: Den druhy - ach ta politika


Tak je to tady. Zacinam pocitat druhy den na litomyslskem internim oddeleni. Pres noc se nic moc nestalo, jen foukal desne velky vitr a ja taky premyslel nad tim, ze usporadam zavody na vozickach, ktere mame pred pokojem.

06:30 - Do pokoje prichazi sestricka, ktera dava prasky nekterym spolubydlicim na pokoji. Mne taky neco nese. Budi me se slovy: "Dobre rano a do teto nadoby mi nacurejte".


06:45 - Pomalu se tedy probouzim, ostatni na pokoji jeste hlasite chrapou. Ja nechapu, jak v takovem hluku, ktery jde z chodby, muze vubec nekdo jeste usnout.

07:30 - K me posteli se dostava hlavni sestra se slovy: "Jdu Vam odebrat tu Vasi mladou krev". Zase? To Vam nestacilo to, co jsem Vam dal uz vcera?!

07:45 - Nastupuje uklidova ceta. Pribehla mlada sestricka a porovnava mi tu postel. Opravdu mile od ni. To jsem necekal ze to je takovy servis. Postel si klidne ustelu sam, spis bezte pro spravce wifi site, at tu stale nemam jen jednu carku signalu!!

08:00 - Snidane! Panove, co sedi se mnou, maji kazdy jeden krajic chleba, ja mam tri housky. Asi jsem treba byl na sestricky milejsi. Pri snidani probiraji panove snad uplne vsechno. Od politiky po usporne zarovky. //vsechno vim, vsechno znam, vsude jsem byl//

08:20 - Prichazi pani doktorka, ktera se pta, jestli je vsechno OK, ze prijde za okamzik s panem primarem na vizitu. Toho jsem jeste nevidel. Urcite to bude nejakej starej dedula...

09:00 - A je tu vizita. Nevim, ale tohle mi prijde tak dost neosobni, kdyz na vas vsichni na pokoji cumi a doktor vam rika co vam je, vysetruje vas.....

10:00 - Tak ten Polak uz muze jit domu. Jenomze sestricka...jeji anglictina ma uroven minus sto bodu, takze jsem musel zakrocit. Ze si pry priste vezme slovnik. Tak ji rikam, ze jich tu par mam, protoze se prece hodne moc ucim.

10:50 - Zapiname TV, Zeman nam tu opet promlouva do duse. 

11:20 - Slysim, jak se vezou obedy. No nazdar. Jsem plny ocekavani co tam bude, protoze mi doktor naridil nejakou dietu.

11:30 - Vzdycky jsem si myslel, ze pismenkova polevka se neda zkazit. Verte mi, v nemocnici se da zkazit opravdu vsechno. K hlavnimu jidlu dostavam brambory, kureci maso, a mrkvicku. Jeste pak na tace nalezam piskoty. Ty miluju!!

12:00 - Jsme na luzku a dva starsi panove tu opet diskutuji. "Ja jsem tam byl v ty Poslanecky snemovne, v takovym tom hlavnim stredisku a proste voni tam maj tolik veci a dva ty hlasovaci systemy.......", "To sou vsechno zlodeji.....", "Ten Zeman mel tak peknej projev.....".

12:40 - Ja mam jenom takovy pocit, ze tu vsichni kolem me hrozne moc umiraji a ja jsem jediny fresh. Jsem na dobrem oddeleni? ..... sakra

13:00 - Dostava se mi dalsi rada od starsiho pana. "Musis jit studovat do zahranici, do Ameriky nebo Londyn je taky dobrej". Konecne neco rozumneho rekl.

14:30 - Nase konverzace stale neskoncila. Stale mi tu neco povida. Je to vlastne jeho takovy monolog. Doufam, ze si me pak nevygugluje, stale totiz hovori o tom, jak ten internet je super.

15:00 - Prichazi ma zachrana. Je tu mamka a tentokrat i babicka, ktera mi do nemocnice nenapadne propasovala par povidlovych kolacku.

18:00 - Sedl jsem si na chodbu a procvicuju si anglictinu. Achhh, zase prichazi ten starsi pan a rika mi: "Ty jses takovej dobrej studijni typ, to ja poznam. Rekni tatovi, ze udelal dobrej matros".......

18:30 - A veceri komentovat nebudu.

Mejte se fajn a freš jako ja a zase zitra!




2 komentáře:

  1. Skvělé zhodnocení dne! Přeji pevní nervy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To mě baví! Píšeš to s určitou nadsázkou a je to zábavný!

    OdpovědětVymazat