2013/03/08

Příběh jedné ulice - vítejte na Colonial Street, na ulici Zoufalých manželek

Možná je to ulice, ve které by chtěl žít někdo z Vás, kdo právě tyto slova čte - já určitě. Dokonalí sousedé, obrovské domy, odpočinkový park, opravdu skvělé chodníky :). No řekněte, kdo by z nás nechtěl žít na Colonial Street, já bych se tam přestěhoval hned. Má to však ale jeden háček - zmiňovaná ulice je "umělá", v podstatě vůbec neexistuje.

Jedná se o ulici v hollywoodských filmových studií, kde se točila řada známých filmů a seriálů. Napřed ale trocha historie.


Ulice vznikla v roce 1946, pro natáčení komediálního filmu So Goes My Love - vzniklo pouze pár domů na malé ploše, které ovšem po natáčení byly umístěny do skladu. V roce 1964, kdy došlo k otevření Universal Studios, byla tato ulice velmi oblíbenou diváckou atrakcí, kde se natáčel i seriál Leave It To Beaver.


Rok 1981 patřil velké změně - celá ulice byla totiž přesunuta na dosavadní místo. Ovšem ne všechny domy byly přesunuty. I na nové Colonial Street se nacházel kostel (který se objevil v seriálu To je vražda, napsala), škola, nebo například zámek "Colonial Mansion", ve kterém byl natáčen Casper z roku 1995. Všechny tyto budovy byly ale zbourány v roce 2005, kvůli natáčení 2. řady Zoufalých manželek.

Začalo období seriálu Zoufalé manželky. V roce 2004 byla ulice "slepá", protože se dodělávaly některé objekty - nový park a na místo kostela byl postaven dům postavy Edie Brit. Ulice také byla přejmenována na Wisteria Lane.

Na záběrech z Google Maps je vidět ulice WL z roku 2013, kde jsou zachovány všechny domy ze seriálu Zoufalé manželky. Poznáte domy zoufalek? :)

Když seriál v roce 2012 skončil, z ulice zmizelo spoustu bílého oplocení. Ulice je ale stále připravena na natáčení nových seriálů a filmů. Universal Picture pak stále nabízí vyhlídkovou projížďku ulicí.



Tohle je dům, kde se v roce 1979 (fotka nalevo) natáčel sitcom Delta House, o 15 let později ho pak "obydlila" rodina Solisových (Zoufalé manželky, fotka napravo)



Ve 4. řadě Zoufalých manželek byla ulice zničena filmovým tornádem.


Na závěr přikládám další obrázky domů a jedno video, které natočil turista na prohlídce WL.






Žádné komentáře:

Okomentovat