2013/03/18

BBC News se přestěhovala - podívejte se do nejmodernějšího zpravodajského centra v Evropě.

Tento článek možná bude vyhrazen spíše pro fajnšmekry zpravodajského vysílání BBC News, které se v pondělí 18.3.2013 přestěhovalo do nového multimediálního centra v centru Londýna - do Broadcasting house.

Jak už jsem psal v neděli, z nového BBC centra se pro kanál BBC News budou vytvářet programy BBC News (hodinový souhrn zpráv), BBC News at One, Six, Ten + počasí (viz zde). Ze stejného multimediálního domu pak vysílá také BBC Radio1, Radio 3 nebo Radio 4. Nově se sem přestěhovala celosvětová stanice BBC World News a od pondělí nové prostory využívá také britský zpravodajský kanál BBC News.

Ještě před tím, než se posunete v článku trochu níž, pusťte si video, kde se v pondělí ve 12:58 rozloučili ze studia BBC News v Television Center poslední moderátoři. Za povšimnutí také stojí balení kapesníčků, které moderátor v posledních sekundách vytáhl. Ovšem ještě stojí za menší poznámku také to, že tohle bylo odvysíláno pouze na stanici BBC News. Poslední vysílaný zpravodajský blok na BBC One byl odvysílán v neděli ve 22 hodin - video zde.



Ve 13:00 se pak přihlásily tradiční zprávy v jednu hodinu, které vysílá i kanál BBC One. BBC představilo nové studio, ve kterém je nejmodernější technika v Evropě. Například za zmínku stojí speciální kamery, které už neovládají kameramani přímo ve studiu - jak je vidět na videu, kde jsou zaznamenány také první minuty vysílání. Ve vysílání se změnila i trochu grafika. Prodloužila se hlavní znělka po krátkém přehledu zpráv, která byla doplněna ještě živým záběrem do newsroomu.



Ne jenom zprávy, ale také počasí vysílá z nového. I to dostalo nové studio přímo v Broadcasting house. Ve videu se podívejte na "najíždění" kamery do tohoto studia, které je podle mého názoru velmi efektní.



Nejraději bych článek ještě doplnil o další 3 videa, ovšem to už by nebyl článek, ale nějaký nesmysl. Proto už jenom tedy odkazově přidávám 3 videa, na kterých reportér Nick Higham představuje nový multimediální dům. - Video 1, Video 2, Video 3 





Žádné komentáře:

Okomentovat