2012/03/23

BBC RADIO 1: Fearne Cotton a Live Lounge

VŠECHNY ČASY  UVEDENÉ V ČLÁNKU JSOU "PŘEPOČTENY " NA NÁŠ ČAS 

Jako na začátku minulého článku o Chris Moyles Show připomínám, že nejsem velký znalec tohoto pořadu, ale nějaké "základní" znalosti bych mít měl. Dnes o ženě, slečně, která má podle mě totálně nejvíc mega super hlas. Rád bych také popsal nějakou historii dopoledního vysílání, bohužel BBC R1 poslouchám necelé 2 roky a za ty 2 roky se moderátorka nezměnila.

Nejdříve si nejdříve ujasněme kdo vlastně vůbec Fearne Cotton je:

  • V 15 letech začala moderovat Disney Club na britské ITV
  • V roce 2005 začíná moderovat na BBC - nejdříve páteční ranní blok s Reggie Yates, se stejným moderátorem pak moderuje britskou TOP 40
  • Dopolední blok na BBC moderuje od roku 2009, vystřídala tak Jo Whiley
  • Stala se anglickým módním vzorem
  • V letech 2006 a 2007 moderovala "výběrové" části Eurovize. 



Fearne Cotton - 11:00 - 13:45 

Začněme tedy úplně na začátku celého pořadu kdy úderem jedenácté hodiny zazní, "konečně" po Moyles Show, nějaký ten ženský hlas. V ukázce máte konec Moyles Show a začátek Fearne Cotton. Občas je také slyšet na začátku při "zakřičení" slova "moooorning" efekt kráva - jaký je toho důvod se můžete podívat v tomto videu.   

Konec Chris Moyles Show, Start Fearne Cotton by Jirka Štefl 1

Začátkem pořadu Fearne mluví o tom, co včera dělal, o tom koho viděla, kdo vystoupí na Živém pódiu a jakou hudbu zahraje. Během pořadu jsou také vysílány aktuální zprávy (Newsbeat) a to v časech 11:30, 12:30 a 13:45. Fearne samozřejmě není ve studiu sama, má "po ruce" 2 asistenty kteří monitorují sociální sítě, vymýšlejí témata a stříhají zvukové nahrávky do vysílání.

"Máme rádi pondělí" - pondělí je pro BBC něco jako svátek, hlavně tedy pro moderátorku Fearne Cotton, která je velmi nadšená, když může do éteru pustit nový song v úplné premiéře a nebo představit novinky v kině. 


"Zeptejte se experta" - Neví te si rady s životně důležitou věcí, chcete poradit s výběrem oblečení na společenskou akci? Nevíte kam zajít o víkendu do kina? Každý má možnost poslat na email svůj dotaz a specializovaný člověk přímo v rádiu na něj odpoví a poradí je sestaven tento tým:


 


Live Lounge BBC Radio 1

Česky by se to dalo vysvětlit jako taková rubrika s názvem "Živé pódium" kde každý den (výjimky mohou být) vystupuje jeden známý interpret nebo skupina, buď se skladbou svojí a nebo skladbou jiného umělce a vytvoří tzv. cover songu. Podmínkou je ale všechno zazpívat naživo, bez studiových úprav a to včetně hudby. Některé vystoupení jsou pouze zahrané ve studiu bez účasti publika, některé zase s účastí nějakého malého komorního. Rubriku nejdříve vysílala Jo Whiley, poté ji "přebrala" Fearne. Live Lounge je vysílána po 13. hodině.

Student Tour - V říjnu 2011 jezdila Live Louge mezi studenty a každý den byla vysílání v jiné škole. Každý den si také Fearne a moderátor Zane Lowe vybrali jednoho interpreta který naživo studentům, ale také posluchačům BBC, zazpívá. Během tohoto speciálního vydání byli vysílány samozřejmě aktuální zprávy s přepojování ze studia BBC nazpátek do "Student Tour".

Jak například Jessie J přezpívala song od Rihanny - We found love:


______________________________________________________________________________________

Na závěr ještě odkazy kde se dozvíte další info:

Oficiální web Fearne Cottonhttp://officialfearnecotton.com
Oficiální stránka Fearne Cotton na BBChttp://www.bbc.co.uk/radio1/fearnecotton/
Stránka na Wikipediahttp://en.wikipedia.org/wiki/Fearne_Cotton
Live Loungehttp://www.bbc.co.uk/radio1/livelounge/


Žádné komentáře:

Okomentovat