2013/06/14

Tečky, tečky a zase tečky: DOTS app

Na začátek, než se rozepíšu, bych se chtěl dopředu omluvit všem kvalitním recenzérům, kteří hodnotí a testují různé hry. Dnes, jakožto totální "non-player", bych se chtěl do této funkce jednou vložit a představit hru, která mě osobně velmi zaujala a myslím si, že stojí za to o ní napsat pár řádků.

pozn.: The Beatles jsou zapnutý, tak můžeme jít na to.

DOTS: Hra o spojování
Jedná se o hru, ze které se vám možná zatočí hlava a možná i dokonce vás na pár hodin od vašeho iPadu nebo iPhonu neodtrhne. Když už jsem zmínil iOS, tak se tedy pozastavím, pro jaké zařízení je hra DOTS dostupná. Bohužel Androjďáky zklamu. Vy už dál ani číst nemusíte. Takže tedy iOS.



Spojovat, spojovat a spojovat
Princip hry je velmi jednoduchý. Po kliknutí na tlačítko "PLAY NOW" se vám na displeji zobrazí hrací plocha o velikosti 6x6 teček a vašim úkolem je spojit všechny tečky stejné barvy dohromady. Jakmile spojíte alespoň dvojici stejných, smažou se a místo nich naskočí nové - s jinou nebo stejnou barvou. Jedna hra trvá 60 sekund a je pouze na vás, jak rychlí budete a kolik teček se vám podaří spojit.

Abyste dosáhli vysokého skóre, využijte co možná nejvíce následujících rad:
  1. Začněte hned od začátku a nelekněte se konečného tikání časomíry, to vás 10000% sem tam odradí a můžete začít znova. Hrajte tedy naplno hned od začátku až do konce.
  2. Najděte čtverec nebo obdélník a spojte ho! On se blbě hledá v tečkách čtverec, z geometrického hlediska nemožné, ale pokud se vám na hracím poli uspořádají tečky stejné barvy do zmiňovaných tvarů - spojte je. Docílíte tím toho, že ne pouze spojené puntíky, ale všechny puntíky stejné barvy vám z plátna zmizí a připočítají se vám do skóre.
  3. Spojujte nejdřív vše co se dá v horní části, poté přejděte do té spodní - nahoře pak vám přibudou nové barvy.
  4. Vypořádejte se s okolím a řekněte - ticho, hraju! Věřte, i malé rozrušení vás vyhodí ze soustředění.
K dispozici jsou ve hře také tzv. power-ups, jinak řečeno bonusové prostředky, díky kterým můžete získat větší počet bodů. To, kolik jich budete mít záleží pouze na vás. Kupovat si je můžete jednoduše za pospojované tečky.
  • Zastavení hry na 5 sekund
  • Smazání jedné tečky
  • Smazání celé "kolekce" teček stejné barvy
Stahovat hru můžete na app store TADY.

Žádné komentáře:

Okomentovat